Kanada göçmenlik şartları nelerdir?, Kanada göçmenlik başvurusu nasıl yapılır ? Kanada Göçmenlik Bakanlığı 2020 yılına kadar 1 Milyon göçmen alacağı duyurusunda bulundu. Yeni bir yaşama başlamak isteyen kişiler “Kanada göçmenlik başvuru şartları nelerdir ?”, “Kimler Kanada göçmenlik başvurusu yapabilir?” gibi soruları sıklıkla aramaktadır.

 Kanada Kültür Merkezi, Kanada Göçmenlik hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtlayacağız.

2020 Yılı Kanada Göçmenlik Başvurusu

Yüksek yaşam kalitesi ve refah seviyesiyle dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında gösterilmektedir. Bir göçmen ülkesi olan Kanada, her yıl yeni göçmenleri ülkesine kabul etmektedir. 2020 yılı için kabul edilecek göçmen sayısının 1 milyon olacağı açıklanmıştı.

Ancak Kanada göçmenlik programlarına katılım sağlamak için kişilerin karşılaması gereken belli özellikler ve şartlar mevcuttur. Başta eğitim sonrası göçmenlik gibi benzersiz programlarda adaylara sunulmaktadır.

Kanada Göçmenlik Vizesi Nasıl Alınır 


Kanada Göçmenlik Bakanı: 2020 Yılına kadar 1 Milyon Göçmen Kabul Edeceğiz

 

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen, bir süredir çalışmaları devam eden yeni göçmenlik planını, Ottawa’da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Buna göre Kanada, 2018’de 310 bin, 2019’da 330 bin ve ardından 2020’de de 340 bin olmak üzere toplamda 980 bin göçmen kabul edecek. 

Bakan Ahmed Hussen, yeni planın Kanada’daki göçmen sayısını 2020 yılına kadar nüfusun yaklaşık yüzde birine getireceğini ve yaşlanan nüfusun telafi edilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Hussen, hükümetin göçmenlerin toplumda hayati bir rol oynayacağına inandığını belirterek 2035 yılına kadar 5 milyon Kanadalının emekli olacağını belirtti.

Kanada’da Eğitim Sonrası Göçmenlik Nasıl Oluyor ?

İşgücü ihtiyacı ile yaşlılar ve emeklilerin finansmanını desteklemek için daha az insanın çalışacak olmasının alınan kararda etkili olduğunu kaydeden Hussen, 1971 yılında her yaşlı ve emekli için 6,6 kişinin çalıştığını ancak 2012’ye gelindiğinde bu oranın 4,2’ye indiğini dile getirdi.

Hussen, “Tahminler 2036’da nüfus artışının neredeyse yüzde 100 olacağını öngörüyordu ancak bugün yüzde 75 civarında duruyor. İşgücünün yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

Yeni gelenlerin Kanada kaynaklarını tüketip toplum üzerinde bir yük oluşturduğuna dair iddiaları kesin bir dille reddeden Hussen, göçün yeniliği teşvik ettiğinin ve ekonomiyi güçlendirdiğinin altını çizdi.

Hussen, söz konusu rakamın, aile birleşmesi, insani yardım ve ilticaları da kapsadığını hatırlatarak Ekonomik Büyüme Danışma Konseyinin kendilerine, 2021 yılına kadar her yıl 450 bin yeni göçmen almayı önerdiğini ancak hükümetin başarılı entegrasyonu sağlamak için daha kademeli bir yaklaşım sergilediğini sözlerine ekledi.

Kanada’da Hangi Meslekler Göçmen Olarak Kabul Edilmektedir ?

Kanada Göçmenlik Başvuru Şartları Nelerdir ?

Kanada göçmenlik prosedürleri temelde iki faktörden oluşmaktadır.

  1. Başvuru davetinin (Invitation to apply) alınması,
  2. Oturum izni için başvurunun gerçekleştirilmesi,

Başvuru Daveti Almak:

Başvuru daveti hakkı kazanmak için öncelikle kendimize birkaç soru sormamız gerekir: Öncelikle bekar mısınız sorusu karşımıza çıkmaktadır. Ciddi bir ilişkiniz varsa (Nişanlılık, söz) ilişkinizi kanıtlamak şartıyla bekar statüsünden çıkmış olursunuz. Ancak kanıtlamak için nişan fotoğrafları, ortak banka hesapları gibi tatmin edici ve yeterli birçok belgeye ihtiyaç duyacaksınız.

En başta eğitim seviyeniz ve iş deneyimiz başvuru daveti almanız noktasında oldukça faydalı olacaktır. Kanada göçmenlik programları referans alınarak başvuru gerçekleştiren kişiler bir havuzda toplanır. Her hafta 2000 ile 3000 arasında kişi Kanada göçmenlik programlarına kabul edilir.

Bakmakta Fayda Var: Kanada Dil Okulları

Bireysel başvuru gerçekleştirilen durumlarda gerekli tüm puanı tek başınıza topluyorsunuz. fakat çift olduğunuzda prosedürde farklılık bulunmaktadır. Başvuru sahibi aynı niteliklerdeki tek başına başvuran bir kişiden daha az puan alıyor ve kalan puanı eşin tamamlaması gerekiyor.

Kanada Göçmenlik 2016

 Kanada’ya Nasıl Göç Edilir ?

 Yabancı Dil: 

Kanada’da iki anadil konuşulmaktadır. İngilizce ve Fransızcadır. Bu diller için IELTS veya TEF sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınavlar Kanada Göçmenlik Bakanlığının kabul ettiği sınavlardır.

Her iki dilde girdiğiniz sınavların bir karşılığı vardır. Canadian Language Benchmarks (CLBS) üzerinde değerlendirilir ve belli bir puan verilir.

İngilizce Sınavı İçin Almanız Gereken Seviye Aşağıdadır:

  • Listening -8
  • Reading -7
  • Speaking -7
  • Writing -7

CLBS sisteminde 9 not ortalamasını yakalayabilmek için her bölüm için en az minimum puanı almalısınız.

Kanada Göçmenlik Başvurusu İçin Gerekli Eğitim Seviyesi Nedir ?

Kanada göçmenlik kabullerinde eğitim seviyesi belirleyici faktörler arasında yer almaktadır. En yüksek ve değerli mezuniyetinizin Kanada göçmenlik başvurusu için akredite etmeniz gerekmektedir.

En az 4 yıllık bir eğitim programından mezun olmanız tüm eğitim süresince kolaylık sağlayacaktır.

Kanada Göçmenlik Puanı Nasıl Hesaplanır, Göçmenlik Puanım Kaç ?

kanadagocmenlikmerkezi.com

Kanada Göçmenlik Vizesi Nasıl Alınır ?

Kanada başta göçmenlik olmak üzere birçok alanda kişilerin ilgisini çeken, revaçtaki ülkeler arasındadır. Kanada göçmenlik vizesi almak için önümüzde birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Size en uygun seçeneği öğrenmek için aşağıdaki bilgi formunu doldurabilirsiniz.

KANADA VATANDAŞI NASIL OLUNUR?

Öncelikle Kanada’ya göçmen vizesi ile göçmen olarak gitmeniz ve en az 3 yıl boyunca fiziki olarak (4 yıl içinde 3 yıl) orada bulunmanız gerekmektedir. Bu süre içerisinde ne yaptığınız önemli değildir. Yani finansal gücünüz varsa isterseniz hiçbir şey yapmadan orada bulunabilirsiniz, isterseniz eğitiminize devam edebilirsiniz. Bu 3 yıl sonunda Kanada vatandaşlığına geçilebilir.

Kaynak: https://www.kanadakulturmerkezi.com/kanadagocmenlik.html


0 yorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir